Je eigen oud ijzer inleveren voor een leuk prijsje

Oud ijzer prijs

Ieder persoon in nederland is wel in bezit van oud ijzer. Vroeger werd ijzer enorm veel gebruikt in het huis en voor producten die je in het huis had staan. De fietsen van vroeger waren bijvoorbeeld ook van ijzer gemaakt. Het materiaal ijzer is een enorm sterk product dat super lang mee gaat. Tegenwoordig wordt plastic of aluminium veel liever gebruikt dan ijzer. Daar zijn natuurlijk ook bepaalden redenen voor waar het nu minder wordt gebruikt. Een grote groep van deze mensen die veel oud ijzer hebben zullen het naar de stort brengen en ervoor betalen. Dat is zo zonde! Je kunt het beter inleveren bij andere bedrijven die jou hiervoor ook nog eens een bepaald bedrag zullen geven per kilo ijzer.

Oud ijzer prijs

Je eigen bijdragen aan een betere wereld

Zoals je misschien weet is ijzererts een grondstof die gewonnen moet worden onder de grond. Vroeger is er zo enorm veel ijzererts uit de grond gehaald dat er op de dag van vandaag bijna niks meer hoeft gewonnen te worden. Het winnen van ijzererts is een lang proces waar veel werk aan van pas komt. Het is dus zonde van je tijd en zonde van de natuurlijk om te blijven mijnen naar ijzererts. Je kunt op heel manieren zorgen dat je helemaal niet meer in de mijn ijzererts hoeft te winnen. Denk bijvoorbeeld aan het inleveren van je oud ijzer bij een bedrijf die van oud ijzer gloednieuw ijzer kunt maken. Op deze manier zorg je niet meer voor overproductie van ijzer en bespaar je dus geld, energie, tijd en je zet jezelf in voor de natuur op die manier.

 Van oud ijzer, nieuw ijzer maken is een heel proces

Het is een heel proces om van oud ijzer, nieuw ijzer van te maken. Je hebt bijvoorbeeld heftrucks en graafmachines nodig die de verschillende soorten metaal ordenen. Maar denk eens iets verder, je hebt ook dure weegschalen nodig die het exacte gewicht kunnen vast stellen van het aantal oud ijzer dat er wordt ingeleverd. Daarnaast kosten de analyse gereedschappen die je nodi zult hebben om de prijs vast te stellen van je gewicht ook een behoorlijke kost. Je kunt met zo’n apparaat precies zijn wat er in welk product zit verwerkt, zoals bijvoorbeeld koper, ect. Zodra al het ijzer helemaal gesorteerd is, kun je beginnen met het knippen van het oud ijzer in stroken. 

Meest waarde volle oud ijzer soorten

Over het algemeen is koper de meest waardevolle oud ijzer soort die je kunt inleveren. Koper zit ook in een behoorlijke grote groep producten die met elektronica in verband zitten. Je kunt in principe alle soorten ijzer dat je bezit inleveren voor een prijsje. Want alles is zonde om niet te hergebruiken voor nieuwe productie.