Hoe voorkom je dat je computer traag wordt?

Iedereen kent het probleem wel: je computer wordt alsmaar trager. Je kunt direct een nieuwe computer aanschaffen, maar er zijn ook een aantal andere dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je computer trager wordt.

Verwijder onnodige software

In de loop van de jaren zul je een grote hoeveelheid aan programma’s downloaden en installeren op je computer. Je computer installeert bij het aanschaffen van licenties ook vanuit zichzelf een hoop nieuwe programma’s. Er is een grote kans dat jij grotendeels van de apps die je op je computer hebt staan tegenwoordig helemaal niet verbruikt. Het verwijderen en opruimen van deze programma’s kan een groot verschil maken in de snelheid van je computer. Je Computer onderhoud kost een hoop energie en ruimte en door dit goed bij te houden en ruimte vrij te houden op je harde schijf kun je voorkomen dat je computer trager wordt. Bij instellingen kun je naar apps gaan en de lijst sorteren op de datum dat het programma voor het laatst is gebruikt. Op deze manier kun je een goed overzicht krijgen van welke programma’s belangrijk zijn om op je computer te houden en welke je eigenlijk nooit meer gebruikt.

Acronis True Image Backup gebruiken

Acronis True Image Backup is een geautomatiseerd systeem dat ervoor zorgt dat je dubbel beschermd bent. Hiermee kun je eenvoudig een lokale back-up maken waarbij je geen extra handeling hoeft te doen. Je kunt automatisch een kopie laten maken en gegevens en bestanden opslaan in de cloud. Hierdoor houd jij altijd een goed overzicht van je programma’s en heb je een kopie die je kunt gebruiken als je programma op je computer is beschadigd. Acronis True Image Backup garandeert jou een veilige opslag van je bestanden. Het is daarnaast ook nog een software die volgens de meesten erg prettig is om te gebruiken en niet veel tijd en energie vergt. Het programma bevat een aangepast energiebeheer waarmee je de accucapaciteit bespaart en efficiënt kan door werken zonder telkens op te moeten laden. Ook wordt je op de hoogte gehouden van de meest recente back-ups, zodat jij direct in actie kan komen als er iets dreigt mis te gaan.

Het uitzetten van opstartende programma’s 

Als jij het vertragen van je computer wil voorkomen is het verstandig om programma’s die bij het aanzetten van je computer steeds meteen opstarten te vermijden. Het automatisch opstarten van bepaalde apps kun je uitzetten. Je moet hierbij opletten dat dit apps zijn die je niet per direct nodig hebt. Als het een systeembeveiliging app is dan kun je het automatisch opstarten beter aan laten staan. Je kunt het automatisch opstarten uitschakelen door met je rechtermuisknop op de taakbalk te klikken en door te gaan naar taakbeheer. Hier aangekomen moet het tabblad opstarten openen en als deze er niet is ‘meer details’. Je zult hier een overzicht krijgen met programma’s die tijdens het opstarten van je computer automatisch gestart worden. Bij de onnodige programma’s kun je er met de rechtermuisknop als optie kiezen om het automatisch opstarten uit te schakelen.