De voordelen van een brandblusser in huis

logo-preventieshop

Brand kan overal en altijd voorkomen, dus het is belangrijk om voorbereid te zijn. Het hebben van een brandblusser in huis geeft je gemoedsrust in de wetenschap dat je het gereedschap hebt om kleine branden te blussen voordat het grote, gevaarlijke branden worden. In deze blogpost schetsen we waarom het hebben van een brandblusser in je huis nuttig is en hoe het je kan helpen beschermen tegen schade.

EHBO-koffer-BHV

Waarom je een brandblusser in huis moet hebben

Een brandblusser kan helpen om jou en je gezin veilig te houden als er brand zou uitbreken in je huis. In het geval van bijvoorbeeld een kleine keukenbrand kun je met een brandblusser in de buurt de brand veilig blussen voordat hij uit de hand loopt. Dit kan levens redden en de schade aan eigendommen tot een minimum beperken. Bovendien is het in de buurt hebben van een brandblusser ook een uitstekende herinnering om altijd voorbereid te zijn als je keukenapparatuur gebruikt of met andere mogelijke brandhaarden te maken hebt.

Co2 Brandblussers zijn gemakkelijk te gebruiken en vereisen een minimale inspanning om te bedienen. Je hoeft alleen maar aan de pin aan de bovenkant van het apparaat te trekken en dan het mondstuk op de basis van de vlammen te richten terwijl je de hendel naar beneden knijpt. Hierdoor zou er schuim of poederachtig materiaal (afhankelijk van het type blusser dat je hebt) uit moeten komen dat binnen enkele seconden alle vlammen zou moeten verstikken. Het is belangrijk dat iedereen in je huishouden weet hoe je een brandblusser gebruikt, voor het geval zich ooit een noodsituatie voordoet waarbij er snel een gebruikt moet worden.

Soorten brandblussers

Bij het kopen van een brandblusser voor je huis is het belangrijk dat je er een koopt die geschikt is voor jouw behoeften. Er zijn drie hoofdtypen die speciaal ontworpen zijn voor verschillende soorten branden: Droogchemische blussers met ABC-classificatie zijn ideaal voor gewone brandbare materialen zoals papier of hout; kooldioxide blussers met BC-classificatie zijn het beste voor elektrische apparatuur; en waterblussers met C-classificatie zijn perfect voor oliebranden of andere verhitte vloeistoffen zoals verfverdunner of benzine. Afhankelijk van het soort materiaal dat in je huis kan ontbranden, kan het verstandig zijn om verschillende soorten aan te schaffen, zodat je iets geschikts hebt, ongeacht welke situatie zich voordoet.

Een brandblusser bij de hand houden is essentieel als je met een gerust hart wilt weten dat je snel in actie kunt komen als er iets vlam vat in je huis. Het is relatief goedkoop en gemakkelijk te gebruiken, waardoor het uiterst nuttig is voor elke huiseigenaar die bescherming wil tegen mogelijke branden in zijn woonruimte. Met al deze voordelen in gedachten lijdt het geen twijfel dat iedereen minstens één brandblusser zou moeten bezitten!