Wanneer heb je een sloopauto?

Iedereen kan het overkomen. Per ongeluk tegen een paaltje aan botsen. Of een ongeluk krijgen. Vaak heb je dan schade aan je auto. Soms heb je meer schade dan de andere keer. Met schade aan een auto moet je naar een garage om het te laten repareren. Maar soms gebeurt het ook dat er te veel schade is en de auto als total loss wordt verklaard. Het kan ook nog gebeuren dat je met je auto niet door de keuring komt. In deze gevallen heb je een sloopauto. Wanneer je niet meer op de weg mag rijden met je auto kan je naar een sloperij toe. Hier word je naam afgeschreven en gesloopt. Alle onderdelen worden uit de auto gehaald en de goede onderdelen worden verkocht. Ook wordt de motor verwijderd. 

Wat kun je doen met een sloopauto? 

Met een sloopauto kun je megaveel doen. De meest bekendste reden is om hem te verkopen. Dan zul je je afvragen waarom iemand een sloopauto wil kopen. Maar er zitten nog best veel goede onderdelen in een sloopauto. Mensen kopen dus vaak een sloopauto omdat ze die onderdelen nodig hebben.  Het grootste nadeel aan een sloopauto online verkopen is dat het mega lang kan duren voordat die wordt verkocht. Je moet op zo’n moment nog wel belasting betalen voor een sloopauto. Dit is best zonde, maar er zijn meerdere oplossingen hiervoor. Wat je ook kunt doen is om de onderdelen los te verkopen omdat deze vaak veel waard zijn. Maar ook dit kan weer heel lang duren. Mocht je hier geen zin in hebben en wil je gewoon zo snel mogelijk van je sloopauto af? Dan is een sloperij het beste idee. Hier word je auto gelijk van je naam geschreven en ben jij van de auto af. Bij een sloperij krijg je zelfs vaak nog een kleine vergoeding. Dit hangt af van hoe zwaar je auto is. Is je auto heel zwaar dan krijg je een hogere vergoeding dan als die niet zo zwaar is. 

Waarom met een sloopauto naar een sloperij?

Zoals je net kon lezen heb je veel verschillende manieren om van je sloopauto af te komen. We gaan nu wat dieper in de manier van de sloperij. Als je zeker weet dat je je auto naar de sloperij wilt brengen, is dit een slimme keus. Het gaat namelijk veel sneller dan dat je je auto zelf moet verkopen. De auto wordt gelijk van je naam afgeschreven en je hoeft dus geen belasting meer te betalen voor die auto. Ook worden alle goede onderdelen verkocht. De rest van de auto wordt gerecycled. Het is dus een hele snelle en veilige manier om van je sloopauto af te komen.